‘Composita Colorita’

Nog iets meer dan een week te gaan en dan is het zover, dan gaan we de tentoonstelling “Composita Colorita”opbouwen en dat voelt reuze spannend!
Anderhalf jaar geleden is het idee ontstaan om met ons intervisie groepje ( dwz 5 collega’s die regelmatig bij elkaar op het atelier elkaars werk bespreken) een tentoonstelling te maken.
Het kwam mij ter ore dat je Pictura kunt huren en wat voor een gave ruimte is dat? Ik vind het 1 van de mooiste tentoonstellingsruimte van de stad en daarnaast is het ook een historisch interessante plek want de kunstenaars van de De Ploeg hebben er gewerkt en tentoon gesteld dus ook HN Werkman, hoe kon het mooier?
2015 Werd een nieuw ‘Werkman jaar’, dit ivm het feit dat het in 2015 zeventig jaar geleden is dat Werkman  geëxecuteerd werd in de bossen bij Bakkeveen.
Alles bij elkaar een prachtig startpunt voor het maken een tentoonstelling. Om e.e.a. nog interessanter te maken leek het me een goed idee om naast ons groepje kunstenaars een vijftal andere kunstenaars te vragen. Ons kern groepje wordt gevormd door  kunstenaars die m.i. vrij traditioneel werk maken en waarvan de kunstwerken vaak in een  commercieel circuit te zien en te koop zijn. Het idee was om een aantal kunstenaars te vragen mee te doen die veel conceptueler werk maken en die hun werk veelal op hele andere plekken laten zien zoals bijvoorbeeld cbk’s. Deze verschillende genres worden zelden samen getoond, het zijn vaak verschillende werelden. Het leek mij  spannend om deze twee werelden eens bij elkaar te brengen om te kijken wat dat zou opleveren.
De groep was snel gevormd. Leuk en bijzonder  is het als collega’s zo positief reageren. De eerste vergadering met de hele club was wat aftastend, maar toch meteen goed van sfeer. Wij leiden als kunstenaars natuurlijk een vrij solitair bestaan en dat is ook prima, maar soms is het ook heel erg fijn om soms eens samen te werken met gelijk gestemde zielen. Spannend ook om te zien hoe elke kunstenaar bezig is geweest met het thema en wat er uiteindelijk gemaakt is.

Over 9 dagen opbouwen…….Gaat het een goede tentoonstelling worden en gaan de werken op een interessante manier met elkaar iets aan?
Het blijft spannend totdat alles staat en hangt, maar tot nu toe was de weg ernaartoe zo wie zo al inspirerend en leerzaam.

Annemiek Vos

Sociale media delen