Inhoud – Over mij

Open Atelier: Vanaf 1 maart is mijn atelier bijna iedere vrijdag geopend van 13 tot 17 uur. Het atelier is ook geopend op afspraak. Klik hier voor meer info.

In 1985 ben ik afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunst Minerva te Groningen in de richting schilderen/grafiek. Sindsdien ben ik fulltime bezig als beeldend kunstenaar en geef ik af en toe teken- en schilderworkshops.
Ik werk het meest met olieverf. Verder maak ik gouaches op papier en af en toe een zeefdruk. Ook heb ik een aantal relatiegeschenken ontworpen (zie Toegepast).

Na Minerva heb ik een eigen beeldtaal ontwikkeld die uitging van de werkelijkheid, maar met sterk vereenvoudigde beelden.
Ik heb me jaren bezig gehouden met het thema ‘huis’. Het begon met stadsbeelden en eindigde met een alleenstaand huis. Deze sobere manier van verbeelden heb ik ook gebruikt voor de thema’s ‘kind’, ‘landschap’ en ‘muziek’. (Zie werken op papier)

Tijdens een bootreis over de Oostzee in 2005 ben ik, na jaren, weer naar de directe waarneming gaan werken. Dit gaf mij inspiratie voor een grote serie olieverfschilderijen met name van de stad Groningen waar ik al 40 jaar woon. Zo ben ik dan toch weer aanbeland bij huizen, maar dan nu op een meer realistische wijze verbeeld. Van groot belang vindt ik de sfeer van het schilderij. Het weer type moet zeg maar ‘voelbaar’ zijn, of, zoals Minerva docent Diederik Kraaypoel ooit opmerkte: “Bij een goed schilderij moet je de wind om je oren voelen waaien!

Mijn manier van schilderen is impressionistisch, maar de beelden zijn eigentijds: auto’s voor een stoplicht, nieuwbouwhuizen, een haven, of de stad Groningen. 
Naast sfeer in het schilderij,  vind ik het belangrijk dat het werk spreekt tot de verbeelding van de toeschouwer. Het is geen foto realisme, er wordt iets gesuggereerd. Er valt meer te zien door gebruik van je eigen fantasie … (zie schilderijen).

In 2010 vierde ik mijn 25 jarig Jubileum en is mijn boek Stadse Streken uitgegeven.