Hoe het begon

Mijn moeder hield niet van “vies”. Ze hield wel van poetsen en dat het liefst de hele dag door. Wij hadden elke dag een Hotel bed, griezelig gladde 100% kreukelvrije lakens, strak ingestopt en smetteloos wit. We hadden toen nog dekens met lakens.
Ook werd er minstens drie keer per dag stofgezogen, de kussens op de bank gekeerd, gedweild en geveegd van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
Er mocht getekend worden met de viltstiften, maar dan alleen aan de keuken tafel, schilderen met verf was uiteraard helemaal uit den boze mits…..in de tuin, want daar kon het geen kwaad.
Dat waren voor mij als kind geweldige momenten, in de zomer, in de tuin met verf! En ik schilderde mijn moeders rotstuintjes en de bloemenborders
en ik was blij.
En nu na vele jaren ben ik bezig met een nieuwe serie tuinen. De prachtige tuin van bevriend echtpaar Gert en Alie met hun 42 (!) verschillende soorten Dahlia’s, wat een pracht aan kleuren!
Van hieruit ontstaat het idee om voor mensen met een tuin een “Tuin Portret” te maken, het favourite stukje tuin om het hele jaar naar te kijken.
Voor hen fijn om naar te kijken, voor mij heerlijk om te maken.

Sociale media delen