Inhoud – Over mij

In 1985 ben ik afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunst Minerva te Groningen in de richting schilderen/grafiek. Sindsdien ben ik fulltime bezig als beeldend kunstenaar en geef ik af en toe teken- en schilderworkshops.
Ik werk het meest met olieverf. Verder maak ik gouaches op papier en af en toe een zeefdruk. Ook heb ik een aantal relatiegeschenken ontworpen (zie Toegepast).

Na Minerva heb ik een eigen beeldtaal ontwikkeld die uitgaat van de werkelijkheid, maar met sterk vereenvoudigde beelden.
Ik heb me jaren bezig gehouden met het thema ‘huis’. Het begon met stadsbeelden en eindigde met een alleenstaand huis. Deze sobere manier van verbeelden heb ik ook gebruikt voor de thema’s ‘kind’, ‘landschap’ en ‘muziek’. (Zie werken op papier)

Tijdens een bootreis over de Oostzee in 2005 ben ik, na jaren, weer naar de directe waarneming gaan werken. Dit gaf mij inspiratie voor een grote serie olieverfschilderijen met name van de stad Groningen waar ik al 40 jaar woon. Zo ben ik dan toch weer aanbeland bij huizen, maar dan nu op realistische wijze verbeeld. Van belang vindt ik de sfeer van het schilderij. Het weer type moet zeg maar ‘voelbaar’ zijn, dan is het voor mij een gelukt werk.

Mijn manier van schilderen is impressionistisch, maar de beelden zijn eigentijds: auto’s voor een stoplicht, nieuwbouwhuizen of een haven in de stad Groningen. Naast sfeer vindt ik het belangrijk dat het schilderij spreekt tot de verbeelding van de toeschouwer. Het is geen foto realisme, er wordt iets gesuggereerd. Er valt meer te zien met je eigen fantasie erbij… (zie schilderijen).

In 2010 vierde ik mijn 25 jarig Jubileum en is mijn boek Stadse Streken uitgegeven.